Home

Nat05bar.gif (89 bytes)

Doun-doun trommels leren bespelen !

Gefascineerd door Afrikaanse ritmes of hebt u gewoon zin om op een ontspannende manier muziek te maken ? workshopbacktotheirroots.JPG (56665 bytes)

 

Wellicht kent u al de djembétrommel ? In Afrika wordt die echter nooit alleen bespeeld ! Altijd speelt hij samen met enkele bastrommels. De kursus leert u deze bastrommels sangbang, kenkeni en dununba met de erop gebonden kenken (bellen) bespelen. Het is niet moeilijk ! Onze ervaring is dat u al na een half uur samen met anderen uw eerste West-Afrikaanse Mandingue-polyritmiek speelt. Het is erg leuk en ontspannend om te doen en iedereen, jong en oud, kan deelnemen. Hebt u al ervaring op deze instrumenten dan kunt u deelnemen aan de cursus voor half-gevorderden.

Klik hier om te lezen hoe deze muziek gemaakt wordt !

 

kenkeni-eigen.JPG (70346 bytes)

Kenkeni met opgebonden bel (kenken)

Rechts: Dununba, sangban en kenkeni (gemaakt door Gerard van Dijk)

dounseigen.JPG (43447 bytes)

 

cecezingtvoor.JPG (45844 bytes) Cécé Koly speelt zelf in de wereldberoemde groep Sewa Kan geleid door de fameuze Mamady Keďta met zes CD's en twee muziekfilms ! Cécé Koly reisde 15 jaar de wereld rond met een dans-en muziekshow. Nu weet hij zijn studenten te boeien met zijn rijke ervaring. Nadat Gerard van Dijk hiermee in Nijmegen gestart was gaf hij enkele jaren in Nijmegen les. Inmiddels geeft hij in heel Europa les en heeft hij als standplaats Barcelona boven Nijmegen verkozen.

 

 

Waar en wanneer:

De lessen zijn vervallen. Mijnheer Koly is naar Spanje vertrokken !!

cecebinnenles.JPG (30284 bytes)

 

Home

Copyright: Inisoft, Gerard P.J.P. van Dijk 2003