Home

Nat04bar.gif (1355 bytes)

Mohammed Cissoko

 

cissokoklein.JPG (6908 bytes)  

Mohammed Cissoko komt oorspronkelijk uit het land Guinée Conakry in West-Afrika. Hij woont evenwel sinds 1992 in Nijmegen.

Hij is opgegroeid met muziek en een leven zonder is voor hem niet voor te stellen !

 

Hij is dan ook een veelzijdig muzikant. Hij bespeelt de balafoon (de Afrikaanse xylofoon/marimba) en daarnaast zowel elektrische als klassieke gitaar. Op de Nederlandse podia zal men hem veelal als excellente balafoonspeler aantreffen. Zijn enorme virtuositeit op dit instrument zorgt ervoor dat collega's lijken te vinden of hij in geen enkele groep mag ontbreken. Hij speelt dan ook in vele bands mee ! Naast de authentieke West-Afrikaanse muziek houdt hij veel van jazz !

Zijn carrière

Cissoko begon zijn carrière in het Conakry II Ballet. Daarna stapte hij over naar het wereldberoemde Ballet National Djoliba.

Daarna versterkte hij de gelederen van het Balla Orkest National. Ook met dit orkest maakte hij vele tournees; ondermeer naar Rusland en Amerika.

In Europa ging hij als balafonist en gitarist werken voor Fatala. Zo kwam hij in Nijmegen wonen.

cissokozww.JPG (106515 bytes)

Met de band Super Fatala op tournee in Canada

 

Wat doet Mohammed Cissoko zoal ?

Naast het geven van concerten in vele bands verzorgt hij workshops en culturele middagen. Verder begeleidt hij met zijn muziek danseressen in opleiding.

Hij is gastspeler op heel wat CD's van collegamuzikanten. Hij werkt momenteel aan een eigen CD.

Zijn balafoonspel voert je al snel naar Afrikaanse sferen.


 

Klik op de woorden voor meer informatie over:

Copyright: Gerard P.J.P. van Dijk 2021